Fons-Conills de l'empordà
Castell-de-Requesens
CONILLS DE
L'EMPORDÀ
El millor conill que hi ha !!!
Conills de l'Empordà, SL - Vilopriu
Vilopriu-Baix Emporda
L'Empordà és una comarca catalana històrica compresa entre les serres de l'Albera i les Gavarres, que en la divisió comarcal de 1936 quedà dividida en dues comarques administratives, l'Alt Empordà i el Baix Empordà, i en una dotzena de municipis més limítrofs a aquestes dues, disseminats actualment entre les comarques del Gironès i el Pla de l'Estany. El nom deriva d'Empúries (Empòrion en grec antic, o Emporiae en llatí) que significa «els mercats».
La ciutat de Figueres, principal nucli urbà i pol econòmic i comercial de l'Empordà, fou designada capital de l'Alt Empordà, mentre que La Bisbal d'Empordà, seguint criteris més geogràfics i històrics que no pas econòmics o demogràfics, ho fou del Baix Empordà. Així mateix, durant l'esmentada divisió comarcal, fou annexionada a aquesta darrera Sant Feliu de Guíxols i la Vall d'Aro, àrea històricament, geogràficament i culturalment selvatana, però que guardava forts lligams i interessos econòmics amb la indústria del suro dels municipis empordanesos de l'àrea de les Gavarres, vincles que comportaren en definitiva, la incorporació d'aquests municipis al Baix Empordà.
La gent de l'Empordà sol definir-se generalment a si mateixa com a empordanesa, ignorant majoritàriament les fronteres administratives resultants de les successives divisions comarcals des de la realitzada el 1936, divisió que tingué globalment més en compte criteris econòmics i de mercat que no pas històrics, naturals, geogràfics o culturals. De fet, avui en dia podem trobar diverses incongruències notòries dins la geografia empordanesa causades per aquella més que discutible divisió comarcal. Així doncs, trobem el nucli selvatà de Romanyà de la Selva situat dins la comarca del Baix Empordà i en canvi, nuclis tan genuïnament empordanesos com Parets d'Empordà, entre d'altres, resten dins les veïnes comarques del Pla de l'Estany i el Gironès.
És prou conegut que Josep Pla solia anomenar Empordanet a la rodalia del seu Palafrugell natal, o la zona compresa entre les Gavarres i el Montgrí, nom que per imitació i un pèl abusivament és utilitzat actualment com a sinònim de Baix Empordà, més a nivell literari que no pas popular.

L'Empordà pren el seu nom, a través de successives derivacions fonètiques, de l'antic Comtat d'Empúries, inicialment amb capital a l'actual Sant Martí d'Empúries i posteriorment a Castelló d'Empúries, vila que fou l'autèntica capital medieval de l'Empordà durant els segles de més esplendor polític d'aquest comtat. Aquest, fou un dels més insurgents amb el poder reial i un dels darrers a unir-se a la Corona d'Aragó, fet que donà lloc a curiosos episodis, com foren la desviació del cabal del riu Ter per part dels comtes d'Empúries o la inacabada construcció del vistós castell del Montgrí per part dels reis catalans dalt del massís del mateix nom.
L'Alt_Emporda
L' EMPORDÀ
L'albera-l?alt Empordà
Prehistoria_de_l'emporda
Cadaques
Golf de Roses
Caleta_de_l'Emporda
La Bisbal d'Empordà
GenCat-Generalitat de Catalunya
Mapa-de-l'Emporda
Kayak_del_Ter
Els conills certificats amb la Marca Q tenen un pes entre 1 i 1,5 kg i s'han criat en granges exclusivament dedicades a la producció de conill amb Marca Q. Tot el procés i les fòrmules de pinso estan controlades, i els animals es sacrifiquen amb un pes en viu d'1,750 a 2,250 kg, sense poder rebre cap mena d'alimentació medicamentosa durant els 20 dies abans del sacrifici.

GenCat-Generalitat de Catalunya
Conill l'Hereu
Vegeu més informació        
Conills de l' Empordà, SL - Tel. 972 17 90 46 Fax 972 179038 - 17466 Vilopriu (Gaüses) - Catalunya
On comprar Conills
de l' Empordà?


Cerqueu la tenda més
propera o feu-nos
saber d' on sou

cor-cuina-sana
CUINA SANA
Cor-cuina-sana
Menja sà, menja
Conills de l'Empordà
cor-cuina-sana

Museu Dali
Castell de Requesens
Cadaqués
La Bisbal d'Empordà
Golf de Roses
Etiquetadoras-meto-meto_spain
Atenció personalitzada
972 17 90 46
Matins:  de 10:00 a 14:00
de Dilluns a Divendres
Demaneu informació
sense compromís
Demaneu a la vostra tenda de confiança Conill L’hereu Natural de l'Empordà, criat a l'estil de "pagès",  segons la normativa d'utilització de la Marca de Qualitat "Q".
Hi notareu la diferència !
Lleure a l'Empordà Excursions en kayak. www.kayakdelter.com
Conills_del Emporda-Logo
Facebook Conills de l'Emporda
Visita'ns al Facebook


L’hereu
El Conill

Conills de l'Emporda

Comarca de l'Emporda. Vistes i historia